Supercomputerprojekt

Projekt-støtter og sponsorer

Om Logimondo

Foreningens vedtægter (PDF)

Forside

Supercomputerprojekt

Projektet involverer studerende på ungdomsuddannelserne, datatekniker- og datamatikeruddannelsen, dataingeniøruddannelsen og de første år på universitetet. Projektet har stor faglighed og vil give de studerende en mulighed for at dyrke deres særlige interesse for komplekse opgaver og matematik sammen med andre.

Opgaverne kan være:

  • Hvordan pakker man et containerskib optimalt og på kortest tid?
  • Simulering af skibsrute i forhold til optimale hastigheder sammenholdt med leveringstider, brændstofforbrug og ledige tider i havneterminaler.
  • Er det muligt at finde og udvikle matematiske systemer eller algoritmer, der via selvlæring (machine learning) kan kortlægge systemer, mønstre og logiske kæder i meget store mængder af data? For eksempel:
    • Analyse af sprogets udvikling gennem 200 år og f.eks. den følgende indflydelse på det politiske landskab.
Projektet strækker sig over 1 år.

Til gavn for samfundet
Udover det socialt og fagligt udviklende miljø vil løsningen af opgaverne kunne være med til at forbedre internettets søgemaskiner, optimere vores energiforbrug og derved reducere CO2-udslip, effektivisere industriel produktion, give bedre udnyttelse af de naturlige ressourcer (vand, jern, olie, gas, guld, kobber, aluminium osv.), reducere transporttid og løse trængsels-problemer i store byer, samt give en ny forståelse af samfundets strukturer, udvikling og funktioner, blot for at nævne nogle.

Fra teori til løsning
I dette projekt kan de studerende få erfaring med problemløsning, innovation, udvikling, design, programmering, test og implementering af den software, som skal løse det valgte problem.

Samarbejde
Det sker i tæt samarbejde med Syddansk Universitet, som i marts 2014 satte strøm til Skandinaviens største supercomputer.


Vil du høre mere om dette projekt, vil du være deltager eller hjælpe som sponsor eller frivillig, så er du meget velkommen til at kontakte formanden på denne e-mail: Formand@Logimondo.dk.